0
0
0
s2smodern

Matthew 25:1-5
1
“Then the kingdom of heaven will be like ten virgins who took their lamps and went to meet the bridegroom.
2
Five of them were foolish, and five were wise.
3
For when the foolish took their lamps, they took no oil with them,
4
but the wise took flasks of oil with their lamps.
5
As the bridegroom was delayed, they all became drowsy and slept.

Then the kingdom of heaven shall be likened to ten virgins who took their lamps and went out to meet the bridegroom

Matthew 25:1-5
1
“Then the kingdom of heaven will be like ten virgins who took their lamps and went to meet the bridegroom.
2
Five of them were foolish, and five were wise.
3
For when the foolish took their lamps, they took no oil with them,
4
but the wise took flasks of oil with their lamps.
5
As the bridegroom was delayed, they all became drowsy and slept.

1 “Then the kingdom of heaven shall be likened to ten virgins who took their lamps and went out to meet the bridegroom. 2 Now five of them were wise, and five were foolish. 3 Those who were foolish took their lamps and took no oil with them, 4 but the wise took oil in their vessels with their lamps. 5 But while the bridegroom was delayed, they all slumbered and slept.

  1. What shall the kingdom of heaven be likened to?
    • Answer: Then the kingdom of heaven shall be likened to ten virgins who took their lamps and went out to meet the bridegroom.
  2. How many were wise, and how many were foolish?
    • Answer: Now five of them were wise, and five were foolish.
  3. What did the foolish virgins not take?
    • Answer: Those who were foolish took their lamps and took no oil with them,
  4. What did the wise virgins take?
    • Answer: But the wise took oil in their vessels with their lamps.
  5. While the bridegroom was delayed, what did they all do?
    • Answer: But while the bridegroom was delayed, they all slumbered and slept.

Matthew 25:6-10
6
But at midnight there was a cry, ‘Here is the bridegroom! Come out to meet him.’
7
Then all those virgins rose and trimmed their lamps.
8
And the foolish said to the wise, ‘Give us some of your oil, for our lamps are going out.’
9
But the wise answered, saying, ‘Since there will not be enough for us and for you, go rather to the dealers and buy for yourselves.’
10
And while they were going to buy, the bridegroom came, and those who were ready went in with him to the marriage feast, and the door was shut.

The bridegroom came, and those who were ready went in with him to the wedding; and the door was shut

Matthew 25:6-10
6
But at midnight there was a cry, ‘Here is the bridegroom! Come out to meet him.’
7
Then all those virgins rose and trimmed their lamps.
8
And the foolish said to the wise, ‘Give us some of your oil, for our lamps are going out.’
9
But the wise answered, saying, ‘Since there will not be enough for us and for you, go rather to the dealers and buy for yourselves.’
10
And while they were going to buy, the bridegroom came, and those who were ready went in with him to the marriage feast, and the door was shut.

6 “And at midnight a cry was heard: ‘Behold, the bridegroom is coming; go out to meet him’ 7 Then all those virgins arose and trimmed their lamps. 8 And the foolish said to the wise, ‘Give us some of your oil, for our lamps are going out.’ 9 But the wise answered, saying, ‘No, lest there should not be enough for us and you; but go rather to those who sell, and buy for yourselves.’ 10 And while they went to buy, the bridegroom came, and those who were ready went in with him to the wedding; and the door was shut.

  1. What was heard at midnight?
    • Answer: And at midnight a cry was heard: ‘Behold, the bridegroom is coming; go out to meet him’
  2. Who trimmed their lamps?
    • Answer: Then all those virgins arose and trimmed their lamps.
  3. What did the foolish say to the wise?
    • Answer: And the foolish said to the wise, ‘Give us some of your oil, for our lamps are going out.’
  4. Why did the wise answer no?
    • Answer: But the wise answered, saying, ‘No, lest there should not be enough for us and you; but go rather to those who sell, and buy for yourselves.’
  5. While the foolish virgins went to buy, what happened?
    • Answer: And while they went to buy, the bridegroom came, and those who were ready went in with him to the wedding;
  6. What happened then?
    • Answer: And the door was shut.
Matthew 25:11-13
11
Afterward the other virgins came also, saying, ‘Lord, lord, open to us.’
12
But he answered, ‘Truly, I say to you, I do not know you.’
13
Watch therefore, for you know neither the day nor the hour.

Watch therefore, for you know neither the day nor the hour in which the Son of Man is coming

Matthew 25:11-13
11
Afterward the other virgins came also, saying, ‘Lord, lord, open to us.’
12
But he answered, ‘Truly, I say to you, I do not know you.’
13
Watch therefore, for you know neither the day nor the hour.

11 “Afterward the other virgins came also, saying, ‘Lord, Lord, open to us’ 12 But he answered and said, ‘Assuredly, I say to you, I do not know you.’

13 “Watch therefore, for you know neither the day nor the hour in which the Son of Man is coming.

  1. What did the foolish virgins say to the Lord?
    • Afterward the other virgins came also, saying, ‘Lord, Lord, open to us’
  2. How did the Lord answer the foolish virgins?
    • But he answered and said, ‘Assuredly, I say to you, I do not know you.’
  3. Why should we watch?
    • Watch therefore, for you know neither the day nor the hour in which the Son of Man is coming.